Ben jij nieuw in de wereld van groene smoothies? Dan is deze pagina voor jou! Deze pagina bevat de informatie die je nodig hebt om snel aan de slag te kunnen. Zo maak je met vertrouwen je eerste groene smoothie.

Wat is een groene smoothie?

Een groene smoothie is een drankje dat bestaat uit bladgroente, fruit en water. Stop al deze ingrediënten in een blender en je krijgt binnen een paar minuten een vitaal drankje.

Dit vitaal drankje gaat wonderen doen voor je gezondheid. Alle voedingsstoffen en mineralen worden gelijk opgenomen omdat je spijsvertering dit niet hoeft te verwerken

Indien jij consequent groene smoothies gaat drinken ga je vele voordelen ervaren. Enkele voorbeelden van deze voordelen zijn:
– Een betere huid
– Een hogere weerstand
– Een verbeterde stoelgang
– Een beter bloeddruk

Wat heb ik nodig?

Eigenlijk heb je niet veel nodig om te beginnen met groene smoothies. Wat erg relevant is voor de kwaliteit van je groene smoothie is je blender. Een blender is het meest essentiële wat je nodig hebt. Er zijn vele professionele blenders zoals Blendtec of Vitamix. Deze merken kosten natuurlijk ook iets meer.

Ook voor beginners zijn er natuurlijk vele blenders beschikbaar. Hierbij geven wij je wel mee om een blender te kopen van minimaal 700W. Indien jij gebruik maakt van een blender van minder dan 700W, kan dit gevolgen hebben voor de kwaliteit van je smoothie. Met 700W zorg je ervoor dat al het groente en fruit goed kan blenden.

Naast de blender heb je natuurlijk wel de ingrediënten nodig voor de smoothie die je gaat maken. Ook zijn goede glazen en rietjes erg handig. Op deze pagina zijn binnenkort meerdere producten te vinden die wij aanbevelen.

[hcshort id=”10″]

 

Heb jij een vraag? Kijk dan eerst hieronder of anderen je voor waren.

Voor hoeveel personen zijn je recepten geschikt?
Onze smoothie recepten zijn geschikt voor 1 á 2 personen. De meeste recepten komen uit op 1 liter. Dat zijn ongeveer 2 smoothieglazen. Persoonlijk neem ik mijn groene smoothie als ontbijtvervanger. Dan is 1 liter voldoende.

Moet ik je recepten precies opvolgen of mag ik ook een aantal ingrediënten weglaten?
Je mag natuurlijk altijd iets wijzigen. Ik vind het juist erg mooi als ik zie dat mijn recepten anderen inspireren om nieuwe smoothies te bedenken. Door mijn recepten krijg jij een idee van wat je wel en niet lekker vindt. Alle recepten kun je aanpassen aan je eigen smaak.

Kan ik mijn groene smoothies in de koelkast bewaren?
Ja, dit doen heel veel mensen. Bewaar het niet langer dan twee dagen in een luchtdichte verpakking.

Smaakt mijn groene smoothie niet bitter als ik groenten toevoeg?
Zolang je de 60/40 formule (60% vruchten; 40% bladgroenten) volgt, moet dit geen probleem zijn. Fruit maskeert de smaak van groenten, zodat je een zoete groene smoothie kunt opdrinken.

Groene smoothie tips

1. Zorg voor een verdeling van 60% vruchten en 40% bladgroenten.

2. Indien jij veel moeite hebt met de smaak van je groene smoothie kun je zoete vruchten toevoegen. Dit maskeert de smaak van de groenten. Denk hierbij aan bananen, appels of peren.

3. Is er iets van je smoothie overgebleven? Bewaar het dan in een luchtdichte verpakking in je koelkast voor maximaal twee dagen.

4. Veelal gebruiken mensen water als vloeistof voor hun groene smoothie. Er zijn ook goede alternatieven zoals kokosnootwater of amandelmelk. Kokosnoot is rijk aan kalium, vitamines, mineralen, elektrolyten en is laag in vet en calorieën.

5. Wil jij je groene smoothie extra koud?
Bevries een aantal stukken fruit, zoals banaan of ananas. Dit is ook een geweldige manier om te rijpe fruit niet te laten verspillen.

Je eerste Groene Smoothie

Ingrediënten

Bereidingswijze:

  1. Doe de spinazie in de blender
  2. Voeg hier water aan toe
  3. Mix het geheel totdat het er vloeibaar uit ziet
  4. Neem de banaan en mango en mix opnieuw
  5. Schenk de smoothie in een glas
  6. Geniet ervan!

Bedankt!

Ik wens je veel plezier op Smooto. Heb je nog vragen? Dan weet je ons te vinden. Wij doen ons best om snel te reageren op je mail. (Soms duurt dit wat langer, omdat wij steeds meer bezoekers hebben, maar we doen onze best.)

Heb je zelf nog interessante groene smoothies? Maak er een foto van en deel deze dan op onze Facebook pagina. Ik zal er zeker naar kijken!

Als je deze pagina nuttig vond. Klik op de ‘LIKE’ knop hier onder. Bedankt voor je steun!